Ochladenie a vietor sú tu. Na severe je aktuálne už -6 °C

Ľubomír Franko

Studený, pôvodom arktický vzduch dorazil na naše územie. Okrem ochladenia prináša silný vietor a poľadovicu. Na severe je už pod nulou.

Arktický vzduch sa už dostal na územie Slovenska a postupne prináša výrazné ochladenie a silný vietor. Napríklad v Tatranskej Javorine bolo dopoludnia ešte okolo +1 °C, no momentálne je tam už -6,7 °C. Do večera sa postupne bude ochladzovať na celom území Slovenska, pričom do večerných hodín sa očakáva na celom území mráz. Na severe bude večer až do -10 °C.

Studený arktický vzduch k nám nepriniesol len ochladenie ale aj silný nárazový vietor. Ten je najsilnejší momentálne v okrese Trebišov a pod Tatrami, kde dosahuje v nárazoch do 23 m/s (82 km/h). Vietor bude aj počas dňa naďalej silný a to najmä z južnej strany Vysokých Tatier a na východe Slovenska. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd