Ochladenie a zmiernenie horúčav je už blízko. Kedy sa ochladí ?

Peter Minárik

Uplynulé dni priniesli na naše územie veľmi teplé a vlhké dni. Vlhkosť priniesla jednak búrky a jednak na pocit horší vzduch, nakoľko bolo dusno. Od vlny horúčav si prechodne oddýchneme a čaká nás osvieženie.

Najskôr však musíte vydržať dva veľmi teplé dni. Piatok a sobota by totiž mali patriť k tým najteplejším počas tohto roka. Nedeľa začne ešte so slnečným a horúcim počasím, no popoludní sa počasie pokazí a príde vytúžené ochladenie.

Od severozápadu by mal začať postupovať studený front, ktorý by mal priniesť popoludní a podvečer výraznejšie búrky. Búrky budú postupovať od severozápadu cez naše územie.

Studený front prinesie osvieženie a teploty by v pondelok mali poklesnúť zhruba o 4 °C. Nad tropickú tridsiatku by teploty v pondelok mali vystúpiť na juhu územia.

V nasledujúcich dňoch sa však postupne začne opäť otepľovať a tropické teploty nás opäť čakajú na celom našom území.

Vyzerá to tak, že výraznejšie a trvalejšie ochladenie by mohlo doraziť na konci budúceho týždňa, kedy dorazia opäť búrky. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd