OCHLADENIE dorazí už čoskoro. Teploty výraznejšie klesnú

Ľubomír Franko

Uplynulé dni boli na Slovensku mimoriadne horúce. Vonku padali aj rekordy a to aj v okolitých krajinách. Extrémne horúčavy zmierni výraznejšie ochladenie, ktoré k nám dorazí už čoskoro.

Komu vadia mimoriadne vysoké, tropické teploty, môže sa začať tešiť. Modely už konečne začali počítať s možnosťou výraznejšieho ochladenia. To sú dobré správy, pretože doteraz s takouto možnosťou nerátali.

Do konca pracovného týždňa ešte horúco

Teploty budú ešte naďalej vysoké. Klesať zatiaľ nebudú, práve naopak. Každým dňom bude teplejšie a až do piatku sa bude otepľovať. Vo štvrtok k nám pred studeným frontom bude vrcholiť prílev horúceho vzduchu a teploty ,,vystrelia" vysoko nad +30 °C. Denné maximá môžu dosiahnuť až +37 °C. 

V piatok popoludní modely počítajú s výraznejším studeným frontom, ktorý by mal postúpiť cez naše územie ďalej na východ. Ten by mal okrem ochladenia priniesť aj búrky, ktoré môžu byť intenzívne. Ešte pred príchodom frontu však bude stále teplo, až do +35 °C.

V sobotu a nedeľu očakávame oblačné počasie s množstvom zrážok a teploty budú nižšie, cez +30 °C bude len ojedinele a to najmä na juhu územia. Celkovo však bude o 5 až 10 °C menej, pričom najviac by sa malo ochladiť na severe Slovenska. Maximálne denné teploty v sobotu dosiahnu +22 až +26, na juhu do +30 °C. 

Od nedele budú teploty opäť narastať a ochladenie bude pravdepodobne znovu len prechodné a krátke. Od pondelku sa opäť bude pozvoľne otepľovať a teploty pôjdu nahor. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd