Ochladenie je na dosah a snežiť bude aj v nižších polohách

Ochladenie je na dosah a snežiť bude aj v nižších polohách
Peter Minárik

Ku koncu pracovného týždňa čaká naše územie ochladenie a príchod snehových zrážok. Tie dorazia aj do oblastí, kde sa túto sezónu snehové zrážky ešte nevyskytli. 

K nášmu územiu sa blíži ochladenie, ktoré tentoraz bude natoľko výrazné, že jednak umožní lyžiarskym strediskám spustiť zasnežovanie zjazdoviek a dokonca sa snehové vločky objavia aj v nižších polohách.

V priebehu piatka bude cez naše územie postupovať studený front, ktorý prinesie prevažne kvapalné zrážky, ktoré postupne v stredných a vysokých polohách prejdú do sneženia. Hranica sneženia potom bude klesať ďalej do nižších polôh.

Už v sobotu by sa snehové prehánky mali vyskytovať takmer na celom našom území. Denné teploty sa budú pohybovať len od +1 do +8 °C.

V nedeľu sa ešte viac ochladí na -1 až +6 °C, ale zrážky by sa vyskytovať nemali. Počasie totiž bude pod vplyvom oblasti vyššieho tlaku a tá prinesie do našej oblasti prevažne stabilné počasie.

V pondelok by cez naše územie mal postupovať ďalší frontálny systém, ktorý prinesie ďalšiu vlnu zrážok. Od 300-400 m n.m. bude snežiť.

Snehové zrážky sa tak nasledujúce dni objavia aj v nižších polohách, no okrem poprašku v noci a v ranných hodinách sa výraznejšia nádielka neočakáva, no napriek tomu by ste už mali mať prezuté.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd