Ochladzovať sa začne od pondelka. Hranica sneženia poklesne

Ochladzovať sa začne od pondelka. Hranica sneženia poklesne
Peter Minárik

Po víkende nás čaká ochladenie, pri ktorom sa začne meniť dážď na sneženie. Na sneženie sa môžu tešiť predovšetkým na severe nášho územia a počas Vianoc bude výdatnejšie.

Po víkende sa začne na našom území ochladzovať. Ochladenie prinesie aj návrat snehových vločiek. Tie sa najskôr objavia na horách a postupne aj v nižších polohách.

V priebehu víkendu sa cez našu oblasť presunie tlaková níž za ktorou k nám po okraji výbežku vyššieho tlaku začne od severozápadu prúdiť studený vzduch.

Hranica sneženia v pondelok, teda deň pred Štedrým dňom poklesne na 700 m n.m., pričom v priebehu dňa bude na severe klesať aj do nižších polôh.

Na Štedrý deň by mala hranica sneženia na severe poklesnúť na 400 m n.m., na zvyšku územia by mala ležať ešte o čosi vyššie. Na týchto úrovniach by hranica sneženia mala zotrvať aj nasledujúce dni.

Ďalšie sviatočné dni by mali priniesť zrážky predovšetkým na sever nášho územia, kde sa postupne očakáva trvalejšie sneženie, ktorý by malo počas Vianoc priniesť na sever niekoľko desiatok centimetrov snehu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd