Od budúceho týždňa sa bude otepľovať. Teploty pôjdu k +10 °C

Od budúceho týždňa sa bude otepľovať. Teploty pôjdu k +10 °C
Ľubomír Franko

Napriek tomu, že momentálne teploty klesajú a víkend bude chladný, záver roka sa bude niesť v teplom charaktere počasia. Čakajú nás teploty, ktoré môžu vystúpiť až na +10 °C.

Medzi tlakovou výšou so stredom nad Nemeckom a tlakovou nížou v čiernomorskej oblasti momentálne prúdi nad naše územie studený vzduch od severu. Stred tlakovej výše sa postupne presunie ďalej na východ a v závere roka sa usadí v oblasti Balkánskeho polostrovu.

Po zadnej strane tlakovej výše začne do oblasti strednej a západnej Európy prúdiť veľmi teplý vzduch. Maximálne denné teploty stúpnu a teploty sa zo slabého podpriemeru dostanú opäť nad normál.

Teploty sa dostanú opäť nad dlhodobý priemer
Teploty sa dostanú opäť nad dlhodobý priemer

Víkend vyvrcholí studeným počasím, následne sa oteplí

Cez víkend očakávame na našom území chladné počasie. V severnom prúdení sa bude najmä v severných okresoch stredného Slovenska vyskytovať občasné sneženie, na náveterných stranách hôr môže byť sneženie aj výdatnejšie. Teploty budú relatívne nízke a v noci budú klesať hlboko pod bod mrazu, chladno bude ešte aj v pondelok. V nedeľu a v pondelok sa v horských dolinách a kotlinách ochladí až k -15 °C.

Začiatkom týždňa ale začne nad naše územie prúdiť teplejší vzduch.

Otepľovať sa bude postupne. Teploty začnú stúpať v utorok, kedy denné maximá môžu dosiahnuť 0 až +5 °C. Na východe sa ešte očakáva chladnejšie, inverzné počasie s teplotami od -2 do 0 °C.

Predpoveď minimálne a maximálne dennej teploty v rámci územia Slovenska na najbližšie dni
Predpoveď minimálne a maximálne dennej teploty v rámci územia Slovenska na najbližšie dni

Do konca týždňa pôjdu teploty nahor a už v prvý víkend roku 2020 môžu teploty dosiahnuť v najteplejší oblastiach až do +10 °C.

Modely momentálne očakávajú, že nadpriemerne teplé počasie by malo vydržať od Nového roka približne do 5. až 7. januára.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd