Od búrok si na pár dní oddýchneme. Teploty pôjdu nahor až k tropickým +30 °C

Veronika Salayová

Po veľmi búrlivom týždni si od búrok na pár dní oddýchneme. Počas dní bez búrok budú teploty na našom území stúpať a je možné, že tento týždeň teploty dosiahnu tropickú hranicu +30 °C.

Minulý týždeň sa niesol v prevažne premenlivom a búrlivom charaktere počasia. Búrky boli na našom území aj intenzívne a na viacerých miestach sprevádzané nebezpečnými sprievodnými javmi.

Búrkam na našom území však pomaly odzvoní a na pár dní si od nich oddýchneme a vychutnáme príjemné teplé počasie.

Dnešok ešte síce ešte môže priniesť búrky, ktoré sa môžu objaviť na južnom a strednom Slovensku. Pri búrkach lokálne môže spadnúť do 20 mm zrážok, pričom dnešné búrky môžu byť aj intenzívne.

Pár dní bez búrok

O utorka však búrky už nečakajte. Na Slovensko zamieri prílev teplého vzduchu, ktorý bude teploty každým dňom dvíhať vyššie a vyššie.

Čakajú nás prevažne jasné dni s dostatkom slnka a teplých slnečných lúčov. Kým v utorok sa teploty vyšplhajú k hodnotám +25 °C, v stredu to bude do +28 °C a priam horúceho počasia sa dočkajú obyvatelia južných okresov, kde teploty môžu vystúpiť až nad +30 °C.

Tento týždeň je teda šanca, že na Slovensku zaznamenáme prvý tropický deň s teplotou nad +30 °C.

Minulý rok sme prvýkrát zaznamenali tropický deň 11. mája na stanici v Holíči, kde teplota vystúpila na hodnotu +30,6 °C.

Od piatku sa podľa prognóz búrlivé počasie na naše územie vráti a teploty poklesnú, a to aj pomerne výrazne. O presnom vývoji počasia budeme informovať.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd