Od zajtra nás čakajú tropické HORÚČAVY

Ľubomír Franko

Počasie začne v najbližších dňoch ovplyvňovať tlaková výš. Teploty pôjdu nad +30 °C a čakajú nás aj prvé tropické noci. 

Po zadnej strane tlakovej výše so stredom nad západným Ruskom k nám bude už dnes prúdiť tropický vzduch. Teploty pôjdu vysoko a presiahnuť môžu až +30 °C. 

Dnes sa budú teploty pohybovať od +23 do +28 °C. Od zajtra nás však už čakajú trópy. Teploty sa budú v pondelok pohybovať na hodnotách od +24 do +30 °C, na juhozápade a juhovýchode to môže byť aj viac ako +30 °C.

Teplé budú aj noci. Najmä na juhozápade počas nasledujúcej noci teploty klesnú na +18 °C. Z pondelku na utorok však môžeme zaznamenať prvú tropickú noc tohto roka. Teploty na juhozápade by nemali klesnúť pod +20 °C a minimá sa tu môžu pohybovať aj okolo +23 °C. Šanca na tropické noci bude počas týždňa vysoká a niekomu sa dobre spať nebude. 

Nadpriemerne vysoké teploty nás čakajú minimálne do konca pracovného týždňa a výraznejšie ochladenie sa zatiaľ z dlhodobého hľadiska neočakáva. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd