Od juhu sa blížia búrky a aj ďalšia vlna výdatného dažďa

Peter Minárik

Dnes sa počasie na našom území opäť pokazí. Od juhu sa totiž blíži rozsiahle zrážkové pole, ktoré sa postará o upršanú noc a aj celý utorok.

Po pomerne príjemnej a slnečnej nedeli sa počasie na našom území opäť pokazí. Od juhu sa už v týchto chvíľach nad naše územie nasúva ďalšie zrážkové pole, v ktorom sa produkujú aj búrky.

Nad severným Jadranom sa totiž prehĺbil stred novej tlakovej níže a táto tlaková níž sa teraz presúva cez Chorvátsko a Maďarsko, smerom nad Rumunsko.

V súvislosti s touto tlakovou nížou nás čaká ďalšia vlna pomerne výdatného dažďa, ktorá na naše územie aktuálne prichádza od juhu.

Počasie v nadchádzajúcich minútach však nebude len o daždi. Nad Maďarskom sa vytvárajú pomerne výrazné búrky, ktoré vyprodukovali už viac ako 4000 bleskových úderov a tieto búrky aktuálne mieria nad naše územie.

Očakáva sa, že búrky zasiahnu predovšetkým Banskobystrický kraj, kde prinesú predovšetkým lejak, následne prejdú búrky do dažďa.

Ten čaká celé naše územie počas nasledujúcej noci a v priebehu zajtrajšieho dňa. Zrážkové pole sa totiž bude obtáčať okolo stredu tlakovej níže.

Najviac zrážok by do zajtrajšieho večera malo spadnúť v západnej polovici Slovenska, kde numerické modely počítajú s 20 až 30 mm.

Zrážková činnosť by mala ustávať v utorok večer, ale nie nadlho. V stredu sa totiž od severovýchodu začne nad naše územie nasúvať ďalšie zrážkové pole. Príchod búrok a lejaka sledujte TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd