Od juhu začína snežiť. V noci napadne aj cez 15 centimetrov

Od juhu začína snežiť. V noci napadne aj cez 15 centimetrov
Ľubomír Franko

Zrážky spojené so zvlneným frontálny mrozhraním už dorazili nad územie Slovenska. Z Maďarska prichádzajú ďalšie zrážky, počas noci napadne aj cez 15 cm snehu.

Cez západ Slovenska dnes popoludní prešlo zrážkové pole. To prinieslo do Podunajskej nížiny prevažne dážď, no s rastúcou nadmorskou výškou prechádzal dážď do sneženia. 

Snežilo najmä v Malých Karpatoch a okolí, no snehová pokrývka sa vytvorila len vo vyšších nadmorských výškach.

Od juhu v týchto chvíľach prichádzajú ďalšie zrážky. Tie by mali zasiahnuť najm Banskobystrický kraj, kde by mali pretrvať počas celej noci a snežiť bude ešte aj dopoludnia. 

Najvýraznejšie snehové zrážky sa očakávajú v skorých ranných hodinách, kedy môže v Banskobystrickom kraji napadnúť aj 5 až 10 cm. Celkovo sa od dnes 19:00 do zajtra 19:00 očakáva od 10 do 20 cm nového snehu, v polohách od 800 metrov to môže byť až do 40 cm nového snehu.

V oblasti Juhoslovenskej kotliny sa budú vyskytovať zrážky prevažne kvapalné a vytvorenie snehovej pokrývky sa neočakáva.

Očakávaný úhrn snehových zrážok do zajtra 19:00
Očakávaný úhrn snehových zrážok do zajtra 19:00

Ďalšia vlna zrážok dorazí v noci z piatku na sobotu, no zároveň sa bude otepľovať a v nížinách tak už pôjde výlučne o zrážky kvapalné. Od stredných polôh ale bude naďalej snežiť, preto najviac snehu sa očakáva v sobotu dopoludnia.

Teploty pôjdu od soboty nahor a sneh sa začne topiť. Očakávame, že počas nasledujúceho týždňa by mala snehová pokrývka zmiznúť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd