Od pondelka zasahovali hasiči kvôli vetru takmer 100-krát

Od pondelka zasahovali hasiči kvôli vetru takmer 100-krát
Veronika Sádovská

Hoci Sabina k nám neprišla v plnej sile, za posledných 24 hodín mali hasiči aj tak plné ruky práce. Prevažne odstraňovali popadané konáre a stromy.

V súvislosti so silným vetrom zasahovali hasiči už 93-krát. Najväčší počet výjazdov mali v Banskobystrickom kraji - až 28 a v Nitrianskom kraji, kde zasahovali na 18 miestach.

Najmenej výjazdov k prípadom technického charakteru mali v Žilinskom a Košickom kraji, kde zasahovali 8-krát.

Najčastejšie boli privolaní k popadaným stromom na cestách či uvoľneným škridlám alebo plechom zo striech.

Zdroj: HaZZ
Zdroj: HaZZ

K 265 profesionálnym hasičom sa pri odstraňovaní škôd spôsobených vetrom pridalo aj 73 dobrovoľných hasičov. Spolu zasahovali so 124 kusmi techniky.

Na silný vietor si treba dávať stále pozor. Na západnom Slovensku môže stále v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 40 km/h. Na horách dosahuje vietor rýchlosť aj 100 km/h, hlavne v najvyšších polohách.

Vplyvom sneženia a vetra je vo vyšších polohách Tatier 2. stupeň lavínového nebezpečenstva. Vo Fatrách a nižších polohách ostáva 1. stupeň.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd