Od zajtra nás čaká oteplenie. Cez víkend až takmer +18°C

Ľubomír Franko
Po prechodnom oteplení prichádza pravá jar. Teploty vystúpia nad +15°C

Dnes prechádza severne od nášho územia ďalej na východ stred frontálneho systému. Najmä na západe sa tak vyskytujú početné prehánky a občasný dážď. Prehánky sa však vyskytli už aj na východe. Dnes by sa počasie meniť nemalo, no zmena príde už zajtra.

Do nadvlády sa dostane tlaková výš

Nad Balkánom bude počas zajtrajšieho dňa mohutnieť tlaková výš. Po jej okraji k nám začne postupne prúdiť teplý vzduch od juhu až juhozápadu. Prejavovať sa začne postupne a to najmä nárastom maximálnych teplôt. Zatiaľčo dnes dosahujú teploty v najteplejších oblastiach zväčša okolo +10°C, zajtra by už mali vystúpiť na +13°C. Ešte teplejšie však bude v sobotu. Maximálne teploty budu omnoho vyššie a na juhozápade krajiny môžu dosiahnuť až +17°C. Teplo bude však na celom území. Sobota sa bude pohybovať v rozmedzí od +8 do +14°C, na juhozápade do +17°C. V Nedeľu sa mierne ochladí, no teploty sa stále budú pohybovať až do +15°C.

Veľká oblačnosť pretrvá

Zrážky v podobe plošnejšieho dažďa ustanú. Keďže sa naše územie bude nachádzať v teplom a vlhkom juhozápadnom prúdení, oblačnosti bude mnoho. Vyskytovať sa budú prehánky alebo mrholenie. Menej oblačnosti sa očakáva v piatok, v sobotu však už bude opäť polooblačno až oblačno. Fúkať bude južný vietor, ktorý v prípade zosilnenia môže vyvolať fénový efekt na závetriach hôr. Najmä severná strana Vysokých Tatier tak môže zažiť vysoké teploty, podobné tým na juhu Slovenska.

Ďalšie zrážky nás čakajú začiatkom pracovného týždňa a opäť by sa malo mierne ochladiť. Naše územie by však malo dlhšiu dobu pretrvať v chladnejšom prúdení a tak vysoké teploty ako nás čakajú tento víkend by sme počas nasledujúceho týždňa už zažiť nemali.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd