Od zajtra tu máme opäť horúčavy. V piatok však už schladia búrky

Peter Minárik
Do našej oblasti sa opäť začína dostávať teplý vzduch, ktorý prinesie tropické teploty. Už v piatok sa však výrazne ochladí.

Do našej oblasti letí ďalšia vlna horúčav. Zo Škandinávie sa smerom cez východnú Európu až nad Balkán rozširuje rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu a po jej zadnej strane začne do našej oblasti prúdiť teplý vzduch od juhu. Topy nás však čakajú len zopár dní.

Už od dnes slnečno

Dáždniky od dnes nebudete potrebovať. Tlaková výš, ktorá bude počasie ovplyvňovať nad našou oblasťou totiž zabezpečí, že až do štvrtka nás čaká prevažne jasné až polojasné počasie. Prvé zrážky sa v našej oblasti môžu objaviť vo štvrtok popoludní v podobe prehánok a búrok z tepla.

Dáždniky však celkom určite budete potrebovať od piatka, kedy nás čaká premenlivé počasie s početnými prehánkami a búrkami.

Teploty budú opäť tropické

Zatiaľ čo v utorok sa pri slnečnom počasí budú teploty pohybovať na príjemných +23 až +28°C, tak v stredu už teploty dosiahnú tropické hodnoty od +26 do +33°C. 

Najteplejšie by malo byť vo štvrtok, kedy teploty vystúpia od +31 až do +38°C. 

 pokračovanie článku pod reklamou

Nasledujúce dni budú horúce. Ukryte sa pred slnkom a nehľadajte Wi-Fi. S NEKONEČNÝM internetom zadarmo od 4ky máte internet stále so sebou !

 

ZISTIŤ VIAC o Nekonečnom internete


 

V piatok dorazí front

Teplé počasie v našej oblasti vyvrcholí v spomínaný štvrtok pred blížiacim sa frontálnym rozhraním.

 

To už síce vo štvrtok prinesie prvé predfrontálne prehánky a búrky, ale intenzívnejšie búrky nás čakajú v piatok a potom v sobotu. Búrky môžu byť opäť výraznejšie a sprevádzané môžu byť aj nebezpečnými javmi. 

V nasledujúcich dňoch ochladenie

Zatiaľ čo teploty budú v nasledujúcich hodinách stúpať, tak v piatok sa výrazne prepadnú.

 

V piatok by teploty v západnej polovici územia nemuseli vystúpiť nad hranicu +25°C a chladno bude aj v nasledujúcich dňoch. Teplé dni nás síce čakajú, ale na dlhšietrvajúcu sériu teplého počasia si budeme musieť počkať. Vyhliadku na ďalšie augustové dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd