Od západu dorazili zrážky. Na východe začne snežiť

Ľubomír Franko

Oklúzny front už prináša do oblasti západného Slovenska prehánky a dážď. Postupne sa presunie ďalej na východe, kde prinesie sneženie, ktoré bude aj výdatnejšie. 

Front začal už počas prvej polovice noci na dnes postupovať od západu nášho územia ďalej na východ. Zatiaľčo na západ prináša dažďové zrážky, na východ prinesie zrážky snehové. 

Momentálne prší v západnej polovici Slovenska a zrážky budú postupovať ďalej na východ. Tu budú v chladnejšom vzduchu prechádzať do sneženia a snežiť by malo aj v nižších polohách. 

Prvé snehové zrážky by sa tu mali začať vyskytovať už okolo 5:00. Spočiatku pôjde najmä v nižších polohách o dážď so snehom, ktorý v ranných hodinách prejde do sneženia. Celkovo by malo napadnúť od 2 do 7 centimetrov nového snehu, vo vyšších polohách a na západných náveterných stranách hôr to bude 7 až 15 cm. 

Sneženie začne ustávať v popoludňajších hodinách. Od severozápadu sa zároveň začne vyčasovať a podvečer bude na západe slnečno. Postupne sa však opäť nasunie oblačnosť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd