Od západu začína snežiť. Pozrite si, kde koľko napadne

Peter Minárik

Od západu začína počasie na našom území ovplyvňovať teplý front a prichádza sneženie. Za ním postúpi studený front, ktorý prinesie ďalšie ochladenie.

Nad naše územie v týchto chvíľach mieri ďalšia snehová nádielka. Sneženie najskôr prinesie teplý front, za ktorým bude nasledovať front studený. Výrazná vlna sneženia sa v týchto chvíľach nachádza nad Rakúskom, Moravou a nad Poľskom a začína prinášať prvé snehové vločky aj na naše územie.

Postupne bude snehu viac a viac. Snežiť bude najmä na severozápade. Najviac snehu napadne na západných a severozápadných návetriach, teda v oblasti Malých Karpát, Javorníkov, Kysúc, Oravy a Západných Tatier.

Sneženie však dorazí na celé naše územie, no najmenej snehu napadne v Banskobystrickom kraji, kde to bude len do 1-3 cm.

Dnes bude snežiť len v severozápadnej polovici nášho územia. Zajtra ráno sa sneženie postupne dostane aj nad východné Slovensko.

Za teplým frontom, ktorý prináša toto sneženie sa však oteplí. Zrážky tak zajtra ráno a dopoludnia budú na západe a na Považí až v oblasti okolo Trenčína prechádzať do zmiešaných, či kvapalných. Inde bude snežiť.

Sever sa dostane zajtra do vlhkého, severného prúdenia a snežiť tu začne trvalejšie. Do nedeľňajšieho večera tu môže pripadnúť až okolo 30 cm snehu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd