Okrem sneženia nás čaká aj snehová fujavica. Príde ráno

Peter Minárik

Jadranka začína na naše územie prinášať sneh, ale to nebude jediný nebezpečný jav. Ráno sa rozfúka aj silný vietor, ktorý bude ešte viac komplikovať dopravu.

Východné Slovensko dnes čaká skutočne divoké počasie. Aktuálne sa od juhu nasúva zrážkové pole, ktoré prinesie sneženie.

Intenzita sneženia začne na našom území naberať silu v ranných hodinách, kedy môže sneh pribúdať s rýchlosťou až 4 cm v priebehu jednej hodiny. K zlej situácii však dopomôže aj silný vietor.

Ten by sa mal rozfúkať v ranných hodinách a v kombinácii s výdatným snežením bude prinášať skutočnú snehovú fujavicu.

Vietor začne silnieť predovšetkým po 4:00, pričom najsilnejšie nárazy vetra sa očakávajú medzi 9:00 až 12:00.

Fúkať by mal severný vietor s rýchlosťou 10 až 15 m/s, ale ojedinele bude fúkať aj silnejšie. V okolí Košíc, či okresu Michalovce a Trebišov môže silný nárazový vietor prekračovať v nárazoch rýchlosť až 20 m/s.

Takýto silný vietor v kombinácii so snežením bude spôsobovať snehovú fujavicu, ktorá jednak zhorší dohľadnosť a ešte viac skomplikuje situáciu na našich cestách.

Vytvárať sa totiž budú snehové jazyky a postupne, keďže snehu bude čoraz viac, tak hrozia aj snehové záveje. Nepriaznivé zimné počasie zotrvá na východe až do večerných hodín.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd