Olejová škvrna pokryla pláž v Bombaji. Znečistila tony piesku

Veronika Sádovská

Indickú pláž v meste Bombaj pokryla olejová škvrna po nedávnej ropnej havárii. Zatiaľ počítajú len znečistenie na piesku, ale onedlho sa prejavia škody aj na uhynutých zvieratách.

Už v piatok informovala Mestská spoločnosť Brihanmumbai (BMC), že sa im podarilo vyčistiť 6 ton piesku, ktorý pokryla olejová škvrna a bolo potrebné ho kvôli kontaminácii odpratať. 

Voda pri pobreží je už niekoľko dní od nedávnej havárie čierna a postupne sa ropa a oleje vyplavujú na pláže a blízky pevninský povrch, kde kontaminovala už 5 kilometrov dlhý úsek pláže.

Olej a ropa unikli z okoloidúcich prepravných lodí. Zodpovednosť za to zatiaľ neprevzal žiaden konkrétny koncern, ktorý ropu prepravuje a ťaží. Nie je teda jasné ako tento únik ropy nastal.

Ako prví si čierny piesok všimli už počas týždňa obyvatelia Bombaja počas rannej prechádzky po pláži. Neskôr začal vo veci konať aj miestny starosta. 

Ako sa celá vec skončí ešte nie je jasné. Zatiaľ sa spoločnosti BMC nepodarilo vyčistiť všetok olej z pláže ani z mora.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd