Opäť sa zamračí a rozprší

Peter Minárik
Po pomerne príjemnom utorku nás opäť čakajú oblačné a daždivé dni.
Utorňajšie počasie bolo pomerne príjemné a to predovšetkým na severe Slovenska, kde počasie ovplyvňoval výbežok tlakovej výše od severu.
Bohužiaľ nasledujúce dni budú pod vplyvom tlakovej níže NANDOR, ktorá bude mať svoj stred nad Dánskom a presúvať sa bude cez centrálnu Európu smerom nad Balkán.

Už v stredu ovplyvní počasie prvý frontálny systém, ktorý bude súvisieť s touto tlakovou nížou. Pomerne rýchlo sa však presunie cez naše územie. V stredu bude na celom území pršať, ale okolo poludnia začnú postupne zrážky od západu ustávať. Z frontálneho systému by na našom území malo spadnúť od 2 do 12 mm zrážok.

Za frontálnym systémom k nám vpadne chladnejší vzduch a tak sa teploty vo štvrtok vyšplhajú maximálne do +20°C. Zrážky vo štvrtok očakávame predovšetkým na severe a východe.

V priebehu piatka očakávame ďalšie zrážky, ktoré ovplyvnia počasie predovšetkým na strednom a východnom Slovensku. Na západe sa zrážky očakávajú len miestami. Denné teploty však pôjdu ešte na nižšie hodnoty a pohybovať sa budú medzi +14 až +18°C. Na severe však bude chladnejšie.

Ani nasledujúce dni sa počasie nezmení. Priaznivejšia by mala byť len nedeľa, kedy sa očakáva menej oblačnosti a aj zrážok.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd