Páchateľ otrávil 67 kráv. Priniesol im kontaminovanú vodu

Veronika Salayová

Páchateľ mal priniesť kravám pasúcim sa v Bolešove kontaminovanú vodu. Krátko po požití otrávenej vody došlo k úhynu 67 kráv. Prípad prešetruje polícia. 

Trenčianska polícia informuje o čine páchateľa, v dôsledku ktorého došlo k masovému úhynu hovädzieho dobytka.
 
Páchateľ mal podľa polície ráno doviezť pitnú vodu hovädziemu dobytku, ktorý sa pásol na lúkach v okolí obce Bolešov. Napriek tomu, že v cisterne predtým viezol močovinu a túto mal len 1-krát opláchnuť, následne do nej nabral vodu z miestneho potoka.
 
„Túto vodu mal následne naliať dobytku do napájadla. Dobytok túto vodu vypil, pričom v krátkom čase na to došlo k úhynu až 67 kusov hovädzieho dobytka,“ uviedla polícia.

Hrôzostrašný pohľad

Po príchode na miesto činu sa polícii naskytol hrôzostrašný pohľad.
 
Polícia začala prípad prešetrovať. Predmetom znaleckého skúmania v Skúšobnom laboratóriu Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu v Dolnom Kubíne bude to, čo bolo príčinou takého úhynu.
 
„Budú sa analyzovať vzorky vody, ktorú dobytok vypil, a taktiež boli uhynutému dobytku odobraté vzorky krvi a tkaniva k ďalšiemu skúmaniu,“ priblížila trenčianska polícia. 
 
Vyšetrovanie v tejto veci naďalej pokračuje.
 
Poľnohospodárskemu družstvu Bolešov vznikla škoda predbežne vyčíslená na 90-tisíc eur.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd