Padajúce stromy zasiahli v Čechách troch ľudí a jedného odfúklo

Padajúce stromy zasiahli v Čechách troch ľudí a jedného odfúklo
Česko Veronika Salayová

Dnes pod vplyvom silného vetra v Čechách spadlo množstvo stromov na celom území. Dva z nich zasiahli ženu a dve deti. Jedného muža vietor odfúkol do rieky. 

S najväčšou pravdepodobnosťou vplyvom vetra sa zrútil strom na ihrisku v pražských Klánoviciach a zasiahol dve dospievajúce osoby. Zdravotníci odviezli zranené deti do nemocnice, informujú Novinky.cz.

Nehoda sa stala krátko pred 14.00 hod. na Smržovskej ulici v Prahe. Oznamovateľ nehody uviedol, že strom spadol pod vplyvom vetra, uviedol hovorca polície Jan Rybanský.

Išlo o 15-ročného chlapca a 14-ročné dievča. Chlapec mal podľa slov hovorkyne záchranky zranenú hlavu, dievča utrpela zranenie ruky a chrbta. Obaja boli prepravení na detskú chirurgiu.

Záchranári a policajti zasahovali dnes dopoludnia aj v Radčickej ulici v Plzni. Opitý muž vo veku okolo 60 rokov tam - zrejme aj vplyvom silného vetra - spadol do rieky Mže. Sám sa nakoniec dostal na breh.

Muž bol podchladený, ale pri vedomí. Nafúkal 2,5 promile. Záchranári ho odviezli do plzenskej fakultnej nemocnice. Vietor v tom čase dosahoval v Plzni rýchlosť v nárazoch okolo 90 km/h.

Silný vietor si vyžiadal zranenie aj v Českolipsku, kde strom spadol na ženu v rekreačnej oblasti pri Máchovom jazere. Žena utrpela stredne ťažké zranenia a skončila v nemocnici.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd