Pakistan zasiahlo intenzívne sneženie. Zomrelo najmenej 12 ľudí

Veronika Salayová

Zima môže mať mnoho krásnych podôb, avšak môže byť aj veľmi krutá a neľútostivá. Viacero ľudí zomrelo a zranilo sa v dôsledku intenzívneho sneženia a zosuvov pôdy v Pakistane. 

Minulý týždeň zasiahlo Pakistan silné sneženie aj intenzívne prívalové dažde, ktoré sa podpísali pod tragické následky.

Provincie Chajbar Paštúnkhwa a Balúčistán na severe a západe Pakistanu, neďaleko hraníc s Afganistanom, zasiahlo veľmi nepriaznivé počasie, v dôsledku ktorého najmenej 12 ľudí zomrelo a ďalších 18 bolo zranených.

Intenzívne sneženie spôsobilo dopravné nehody v oblastiach Kalat, Mastung a Ziarat v Balúčistáne, ktoré si vyžiadalo päť mŕtvych, pričom jedno vozidlo spadlo do rokliny

Ďalších sedem obetí zomrelo v dôsledku zosuvov pôdy, kedy sa obetiach zrútili domy a prístrešky v čase, kedy sa v nich nachádzali. Jedna osoba je stále nezvestná. 

Podľa civilnej ochrany provincie bol zničený najmenej jeden dom a ďalších 16 domov sneh vážne poškodil. V provinciách zaznamenali aj viacero zosuvov pôdy v dôsledku intenzívnych zrážok.

Zima v Pakistane ešte nepoľavuje

Zlé poveternostné podmienky ešte nekončia. V oblasti sa očakáva zhoršenie počasia vrátane sneženia a ďalších možných zosuvov pôdy. 

Pakistanský meteorologický úrad (PMD) predpovedá nové sneženie a varované zosuvy pôdy sú možné v niekoľkých oblastiach Khyber Pakhtunkhwa, Murree, Gilgit Baltistan a Azad Kašmír. 

Teploty v Pakistane klesajú v týchto dňoch naozaj nízko. V historickom meste Kalat napríklad namerali -9 °C, pričom teploty pod bodom mrazu v krajine hrozia aj naďalej. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd