Pekné počasie skončí. Pred nami sú zrážky

Peter Minárik
Po teplotne nadpriemerných dňoch, ktoré uplynulý týždeň na našom území panovali sú pred nami zamračené a daždivé dni.
Tlaková výše nad východnou Európou zaniká a počasie začne preberať pod svoju kontrolu oblasť tlakovej níže, ktorá vzniká v našej oblasti. Nasledujúce dni nás síce čakajú zamračené a daždivé, ale pekné počasie je opäť vo výhľade v priebehu víkendu.

Dnes bude na celom území zamračené a od juhozápadu sa začnú rozširovať zrážky. Najmenej zrážok by sa malo vyskytnúť v oblasti západného a severozápadného Slovenska. Naopak najviac zrážok a to najmä počas popoludnia očakávame na juhu a východe územia.

V noci na piatok síce zrážky ustanú, ale už v piatok počas dňa začne počasie od západu ovplyvňovať ďalšia frontálna vlna. Tentokrát by sa malo jednať o celoplošnejšie zrážky. Pri oblačnom a upršanom počasí vystúpi maximálna denná teplota len na +12 až +18°C.

Od soboty by sa počasie malo na našom území opäť zlepšovať. Z Ruska sa do našej oblasti presunie oblasť tlakovej výše, ktorá prinesie postupne slnečné počasie na celé naše územie.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd