Perinbaba opäť vypráši svoju deravú perinu. Sneh čakajte najmä na seve

Peter Minárik
Perinbaba sa naposledy u nás ukázala v pondelok, kedy priniesla sneženie najmä na Spiš. Dnes príde opäť.
Rozsiahla tlaková níž Alexandra, ktorá sa nachádza nad Atlantikom a predovšetkým do severozápadnej Európy prináša veterné počasie ovplyvní v priebehu dnešného dňa aj počasie u nás. Od západu až severozápadu k nám prenikne chladnejší vzduch. V tomto chladnejšom vzduchu postúpi nad naše územie rozpadajúci sa front. Ten prinesie sneženie najmä na sever Slovenska.

Počas dnešného dňa sa len ojedinele budú vyskytovať snehové prehánky. Popoludní a najmä večer od severozápadu pribudne oblačnosť, a predovšetkým v severnej polovici stredného Slovenska bude snežiť. Napadnúť môže až 10 cm nového snehu. Takáto výška sa však očakáva až od vyšších polôh. Pod nadmorskou výškou 400 metrov sa do sneženia môže miešať aj dážď. Teploty sa tu budú držať slabo nad nulou, a tak ani v prípade čistého sneženia veľa snehu nenapadne.

Piatkové ranné cesty by tak mali byť šmykľavé najmä na Kysuciach, Orave, Liptove, Horehroní a aj na Spiši.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd