Po daždivých dňoch vykukne slnko a teploty sa vyšplhajú aj nad +30°C

Peter Minárik
Uplynulé dni priniesli na mnohé miesta výdatné zrážky. Nasledujúce dni prinesú veľa slnka a oteplenie. Teploty sa dostanú až k hranici +30°C.
Posledné štyri dni boli na našom území veľmi upršané. Zrážkomerné stanice zaznamenali za toto obdobie niekoľko desiatok milimetrov zrážok. Najvýraznejšie zrážky spadli na severe stredného Slovenska a to až cez 100 mm.
Veľa zrážok prinieslo aj včerajšie frontálne rozhranie, ktoré sa presúvalo cez naše územie. V severnej polovici územia spadlo v priebehu včerajšieho dňa aj okolo 50 mm. Nasledujúce dni však už budú priaznivé.

Už v priebehu dnešného dňa sa bude do našej oblasti od západu nasúvať výbežok vyššieho tlaku. Vďaka nemu sa tak od západu bude rýchlo zmenšovať oblačnosť. V oblasti východného Slovenska bude dnes ešte prevažne veľa oblačnosti a doznievať budú prehánky. Na západe však už bude prevažne polojasno až polooblačno a bez zrážok.

Ešte krajšie počasie nás čaká v piatok a v sobotu. Na celom našom území bude prevládať prevažne jasno až polooblačno. V piatok sa denné teploty dostanú na +23 až +29°C a v sobotu až na +25 až +31°C.

O niečo vyššie teploty budú v nedeľu, ale to sa už postupne pridajú aj búrky, ktoré nám hrozia aj nasledujúci týždeň.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd