Po dnešnom horúcom dni sa bude ochladzovať a pridajú sa zrážky

Peter Minárik
Dnes do našej oblasti vyvrcholí prílev teplého vzduchu. Na juuhu môžu teploty vystúpiť vysoko nad +34°C. Nasledujúce dni však už budú chladnejšie.

V západnej Európe včera ovplyvňovala počasie tlaková níž, ktorá bola pozostatkom tropickej búrky Henri, ktorá sa vytvorila nad Atlantikom. Do Francúzska priniesla dokonca aj búrky s tornádom. Táto tlaková níž sa spojila s tlakovou nížou nad Britskými ostrovmi okolo ktorej prúdi do našej oblasti teplý vzduch od juhu. Dnes však tento prílev teplého vzduchu pred blížiacimi sa frontálnymi vlnami vyvrcholí.

 

Po dnešnom horúcom počasí bude zajtra tiež ešte príjemne teplo, ale vysoké teploty sa očakávajú už len na juhu a východe územia. Na zvyšku Slovenska bude výrazne chladnejšie. Teploty sa budú pohybovať len od +23 do +28°C. V priebehu popoludnia sa naviac začne od severozápadu mračiť a vyskytnúť sa môžu prehánky, prípadne aj búrky.

 

Víkendové počasie ovplyvní frontálne rozhranie, ktoré sa nad našim územím bude vlniť. Prinesie tak prevažne oblačné až zamračené počasie so zrážkami. Zrážky v nedeľu a v pondelok môžu byť výraznejšie. Súčasne sa začne ochladzovať:

Teploty na úrovni okolo +23°C ako je uvedené v grafe sa však začiatkom budúceho týždňa vyskytnú len na juhovýchode. Na zvyšku územia bude výrazne chladnejšie a denná teplota by sa mala pohybovať len od +12 do +18°C.

Budúci týždeň by mal byť na zrážky veľmi bohatý.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd