Po slnečnom a teplom víkende sa zamračí a pribudnú aj zrážky

Peter Minárik
Víkend priniesol nádherné slnečné počasie na celé naše územie. Teploty sa šplhali až k +16°C. Zima nám už nehrozí, ale oblačnosti bude dosť.
Počasie počas víkendu doslova ťahalo von. Nedeľa bola na takmer celom území slnečná. Popoludní síce oblačnosti pribudlo, ale zrážky príjemný jarný deň nepokazili. Pri priaznivom počasí sa denné maximálne teploty šplhali na vysoké hodnoty.

Maximálna teplota bola zaznamenaná v Kamenici nad Cirochou, kde sa ortuť teplomera vyšplhala až na +15,7°C. Nad hranicu +15°C sa však teplota vyšplhala aj na iných miestach. V Žiline namerali +15,5°C, v Nitre +15,4°C a v Stropkove +15,3°C. Teploty sa na celom území dostali v nižších polohách nad hranicu +10°C.

Nasledujúce dni nám takéto vysoké teploty nehrozia, ale výrazne sa ani neochladí. Nad Jadranom sa prehlbuje tlaková níž, ktorá sa postupne bude presúvať smerom na východ nad Balkán, kde sa postupne bude vypĺňať. Táto tlaková níž prinesie počas budúceho týždňa prevažne oblačné až zamračené počasie a vyskytovať sa budú aj miestne prehánky alebo občasný dážď.
Maximálne denné teploty sa budú šplhať začiatkom týždňa na +11°C, postupne až na +14°C. Slnečný a teplý by mal byť opäť aj nadchádzajúci víkend.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd