Po slnečnom pondelku v utorok poriadne zaprší

Peter Minárik
Nedeľa priniesla na naše územie zrážky. Dnešný deň prinesie slnečné počasie, ktoré však dlho nevydrží
Počas nedele postupoval cez územie Slovenska frontálny systém. Ten priniesol na naše územie prevažne do 10 mm zrážok. Tento frontálny systém ovplyvní počasie ešte v priebehu dnešného dňa v oblasti východného Slovenska. Postupne však aj tu počítajte so slnečným počasím.

Slnečné počasie prinesie výbežok vyššieho tlaku
Za frontálnym systémom sa do našej oblasti aktuálne rozširuje výbežok vyššieho tlaku. V dôsledku toho sa postupne oblačnosť na našom území zmenšuje. V priebehu dnešného dňa zavládne postupne na našom území prevažne polojasné až polooblačné počasie s maximálnymi teplotami do +9°C.
Výbežok vyššieho tlaku však už v priebehu večera začne strácať vplyv na ďalší charakter vývoja počasia na našom území.

Utorok bude poriadne upršaný
Nad oblasťou severného Talianska sa totiž prehlbuje tlaková níž a okolo nej začne cez naše územie postupovať výrazný frontálny systém. Počas noci na utorok tak treba postupne na celom našom území počítať s rozširujúcimi sa zrážkami. V priebehu dňa už bude pršať na celom našom území, pričom na juhu západnej polovice územia môže pršať aj výdatnejšie. Tu do stredy môže spadnúť až okolo 20 mm zrážok.

Už v priebehu stredy sa však počasie na našom území začne opäť zmenšovať a spoza mrakov vykuknú slnečné lúče
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd