Po slnečných dňoch sa od zajtra vrátia búrky

Peter Minárik
Začiatok tohto týždňa určite mnohých teší. No takéto prekrásne počasie nevydrží dlho. Už zajtra sa vrátia búrky a zrážky.

Príjemné počasie, ktoré na našom území panuje od pondelka prináša tlaková výš, ktorej stred sa nachádza severne od nášho územia. Napriek tomu, že na celom našom území panuje prekrásne počasie, tak nie je príliš teplo. Maximálne teploty včera nevystúpila nad +25°C. Aktuálne teploty, ktoré na našom území pretrvávajú sa v závislosti od lokality pohybujú na úrovni dlhodobého priemeru až do 2°C pod teplotný normál.

Môže za to príliv chladnejšieho vzduchu od severu po okraji tejto tlakovej výše, ktorý sa v noci rýchlo prechladzuje. V dolinách a kotlinách sme dokonca zaznamenali aj slabý mráz.

Slnečné počasie však už zajtra skončí a na naše územie sa doženú búrky.

Búrka sa vyskytnú vo štvrtok najmä na severe

Počasie v našej oblasti začne už počas dnešného dňa ovplyvňovať studený front, ktorý dnes prinesie búrky do oblasti východného Nemecka a západného Česka, Poľska, či Rakúska. Na našom území sa dnes vyskytnú búrky len ojedinele a to najmä na Spiši a Gemeri.

Už vo štvrtok však počas dňa začnú búrky postupovať aj nad naše územie. V priebehu zajtrajšieho dňa treba počítať s búrkami predovšetkým v severnej polovici územia a na strednom Slovensku. Búrky by mali byť sprevádzané predovšetkým prívalovými zrážkami. Výraznejšie dynamické parametre by studený front mať nemal, a tak extrémnejšie prejavy nehrozia.

V noci na piatok sa búrky môžu rozšíriť

Noc na piatok nebude pokojná. Búrky sa môžu začať objavovať na celom našom území, nakoľko nad nami sa už bude nachádzať samotný front. Búrky sa tak môžu objaviť už aj na západe. Počas piatka sa front presunie ďalej na východ a prinesie búrky najmä na stredné a východné Slovensko.

Víkend bude opäť s búrkami

Teploty sa síce stále budú pohybovať okolo úrovne +25°C, ale slnečné počasie nás nečaká ani počas víkendu. Počasie by v našej oblasti mala prevziať pod kontrolu oblasť tlakovej níže, ktorá bude opäť, najmä v popoludňajších hodinách prinášať na naše územie prehánky a búrky.

Milovníci búrok si tak môžu opäť prísť na svoje, no pozitívne správy sa črtajú aj pre priaznivcov teplého počasia. Teploty okolo +30°C by sa na našom území mohli vyskytnúť už budúci týždeň.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd