Po vlne horúčav mieri nad Indiu cyklón

Po vlne horúčav mieri nad Indiu cyklón
India Peter Minárik

V Indii panovalo počas uplynulých dní veľmi teplé počasie, no teraz sa do oblasti ženie cyklón, ktorý prinesie vietor a výdatné zrážky.

Sever Indie zažíval od začiatku júna vlnu mimoriadne horúceho počasia, ktorá si vyžiadala aj niekoľko obetí. Teploty boli vysoké predovšetkým na severe Indie, kde sa teploty šplhali na mnohých miestach až nad hranicu +45 °C.

Najvyššie teploty, ktoré boli v oblasti zaznamenané mali hodnoti okolo +49 °C, pričom v susednom Pakistane bolo ešte teplejšie. V Jacobabade namerali až +50 °C. 

zaznamenané teploty na severe Indie
zaznamenané teploty na severe Indie

Po vlne horúčav však teraz Indiu a Pakistan čaká ďalší extrém v podobe blížiaceho sa cyklónu. Ten dostal meno Vayu a už zasiahol západné pobrežie Indie.

tropický cyklón Vayu
tropický cyklón Vayu

Na pobreží dosahujú nárazy vetra rýchlosť 170 km/h a evakuovaných bolo viac ako 300 000 ľudí. Cyklón bude v nasledujúcich dňoch postupovať smerom k severu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd