Po zrážkach z uplynulých dní je sucho takmer zažehnané

Peter Minárik

Výdatné zrážky v uplynulých dňoch konečne pomohli zmierniť sucho. Podľa dát už máme len niekoľko oblastí, kde trpí pôda nedostatkom vlahy a kde je súčasne vysoké riziko vzniku požiarov.

Búrky sprevádzané prívalovými zrážkami priniesli v uplynulých dňoch pomerne výrazné množstvo vlahy na naše územie. Tá prispela k výraznému zníženiu rizika požiarov a k zmierneniu sucha. 

Najmenej vlahy v uplynulých dňoch spadlo v oblasti Pohronia, či Turca. Tu je stále vysoké nebezpečenstvo vzniku požiarov.

Zrážky z uplynulých dní súčasne spôsobili, že zrážkový deficit, ktorý panoval na mnohých miestach nášho územia sa pominul, resp. sa zmenil na zrážkový prebytok. Inými slovami, pokiaľ doteraz v niektorých miestach nášho územia celkové ročné zrážky chýbali, tak k aktuálnemu dňu je ich viac ako je dlhodobý priemer.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd