Počas noci bolo na našom území búrlivo. Udrelo približne 3 000 bleskov

Veronika Sádovská

Obyvatelia stredného a východného Slovenska zažili mimoriadne búrlivú noc. Konečne sa mnohé územia dočkali zrážok a vlahy.

Búrky, ktoré sa v noci prehnali východným Slovenskom boli pomerne intenzívne. Začali vznikať ešte pred polnocou na juhu nášho územia. Postupne sa presunuli severovýchodne a v plnej sile udreli na východnú časť stredného Slovenska a takmer celé východné Slovensko.

Počas noci udrelo na našom území približne 3 000 bleskov. Intenzívne búrky však nepriniesli extrémne prejavy počasia ani krúpy.

Rozsiahly búrkový a zrážkový komplex priniesol do mnohých oblastí, ktoré trpeli suchom očakávané zrážky. Tie boli miestami aj veľmi intenzívne. Najviac spadlo v Telgárte 52,7 mm, v Nálepkove 49 mm, v okolí Prešova 43 mm a na ďalších územiach okolo 30 mm zrážok.

Mnohé vodné toky na východe začali stúpať, ale keďže búrkam predchádzalo rozsiahle sucho, riziko povodní nehrozí.

Búrky priniesli aj vítané schladenie. V dnešné ráno sa teplota pohybuje na východe okolo +18 °C, na miestach, kde nepršalo je to aj +21°C. Na západe je tiež veľmi príjemne a to okolo +15 °C a +17 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd