Počas noci dorazí intenzívne sneženie. Zasiahne najmä stred

Ľubomír Franko

Už v noci na pondelok začne cez naše územie postupovať zvlnený studený front. Ten prinesie početné zrážky, ktoré budú najmä vo forme intenzívneho sneženia. 

Front by mal začať postupovať nad naše územie počas prvej polovice noci na pondelok, pričom predfrontálne snehové zrážky sa budú vyskytovať už dnes večer.

Postupne sa rozsneží na viacerých miestach, najskôr na východe Nitrianskeho kraja a na východe Trenčianskeho kraja, neskôr na väčšine stredného Slovenska. Sneženie bude postupovať ďalej na východ, pričom bude naberať na intenzite. Zrážky budú prúdiť od juhu až juhozápadu a najviac snehu sa preto očakáva v Banskobystrickom kraji. 

 

Snežiť bude až do večera, kedy sa zrážky presunú nad východné Slovensko, no v už podstatne slabšej intenzite. 

Očakáva sa, že vo východnej časti Podunajskej nížiny napadne do 5 cm snehu, miestami sa tu môže vyskytnúť aj dážď so snehom alebo dážď. V ostatných oblastiach sa očakáva prevažne sneženie, v stredných polohách napadne od 5 do 20 cm, vo vyšších polohách a na juhozápadných a južných návetriach hôr to môže byť 20 až 40 cm. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd