Počas Veľkej noci nás čaká dážď, ale aj búrky, či sneh

Peter Minárik

Vyzerá to tak, že tohtoročná Veľká noc prinesie skutočne pestré počasie. No niet sa čomu diviť. Začína apríl a vrtochy počasia spozorujeme hneď v prvý deň.

Prvé dni Veľkej noci prinesú na naše územie veľa oblačnosti a zrážok. Dážď, najmä na Bielu sobotu bude aj výdatný a dokonca sa môžu vyskytnúť aj búrky. V nedeľu sa však začne ochladzovať a na severe sa môže vyskytnúť aj sneženie.

Upršaný Veľký piatok

Na Veľký piatok budú ráno doznievať zrážky. Na severozápade sa dopoludnia a na poludnie môže dokonca aj vyčasiť, no pekné počasie nevydrží dlho. Podvečer začne oblačnosť opäť pribúdať a od juhozápadu začne pršať. Teploty by sa mali pohybovať od +8 do +14°C.

Na Bielu sobotu aj búrky

Cez Veľkonočný víkend sa počasie na našom území výrazne zhorší. Počasie totiž začne ovplyvňovať presúvajúca sa tlaková níž, ktorá bude postupovať z Álp priamo cez našu oblasť nad Bielorusko, kde sa dostane počas pondelka.

V sobotu ráno budú zrážky doznievať a to najmä na juhu a východe Slovenska. Hneď po poludní sa však začne od západu až juhozápadu nasúvať výrazná zrážková činnosť. Intenzita dažďa môže byť výrazná a dosiahnuť až 5 mm za hodinu. 

Dokonca v niektorých oblastiach, aktuálne najpravdepodobnejšie na západe sa môžu vyskytnúť aj búrky. Denné teploty sa budú pohybovať od +9 do +15°C, no počas dňa sa začne ochladzovať.

V nedeľu na severe aj so snehom

Na Veľkonočnú nedeľu začnú zrážky postupne ustávať, no do našej oblasti prenikne studený vzduch od severu. Teploty poklesnú na +6 až +12°C, ale na severe sa budú pohybovať len od +2 do +6°C a v tejto oblasti môže od 600 m n.m. aj snežiť.

Šibačky aj so slnkom

V pondelok by sa do našej oblasti mal nasunúť výbežok vyššieho tlaku. Zrána a dopoludnia môže byť ešte oblačno a na severe a severovýchode sa môžu vyskytovať aj snehové prehánky, no v priebehu dňa sa začne od západu na celom území vyjasňovať. Teploty sa budú pohybovať na rovnakých hodnotách ako počas nedele.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd