Počas víkendu pôjdu teploty nahor až k +30°C, ale rozfúka sa

Peter Minárik
Víkend prinesie na naše územie zmenu počasia. Po chladnejšom týždni budú teploty stúpať a oblačnosť sa zmenšovať.

Prvá dekáda septembra, ak nezohľadňujeme hneď prvý septembrový deň, kedy do našej oblasti ešte vrcholil prílev veľmi teplého vzduchu bola teplotne slabo podpriemerná. Prišli aj zrážky ktoré len v malej miere zmenšili deficit zrážok. Na východe Slovenska chýba naďalej viac ako 100 mm zrážok. Zrážky neprinesie ani víkend. Čaká nás totiž príjemnejšie a teplejšie počasie. Počasie pokazí len vietor, ktorý sa rozfúka v nedeľu.

 

Nad západným Ruskom sa zvýrazňuje tlaková výš okolo ktorej začal do našej oblasti prúdiť teplejší vzduch od juhu. Vplyv samotnej tlakovej výše sa v priebehu víkendu na počasie u nás zvýrazní a prinesie stabilné počasie.

Sobota bude v znamení polooblačného počasia. Viac oblačnosti bude na východe a vyskytovať sa ešte budú prehánky. Maximálne teploty by sa mali vyšplhať do +24°C.

Nedeľa by už mala byť na celom území stabilná a príjemná. Zavládnuť by malo slnečné počasie s teplotami do +26°C. Na juhozápade môže byť až do +28°C. Nad alpskou oblasťou sa však začne prehlbovať tlaková níž, ktorá zosilnie južné prúdenie. Na horách a predovšetkým na západnom Slovensku sa rozfúka silný nárazový vietor, ktorý tu bude fúkať aj v pondelok.

Pondelok by mal byť naďalej slnečný a teploty sa na juhu môžu dostať až k +30°C, ale podvečer začne od západu pribúdať oblačnosť a v noci na utorok hrozia búrky, prehánky a dážď.

V nasledujúcich dňoch však zrážky ustanú, vyjasní sa a teploty budú stúpať až nad +30°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd