Počasie sa pokazí v stredu. Búrky prídu popoludní

Peter Minárik

K nášmu územiu sa blíži studený front, ktorý začne počasie ovplyvňovať v priebehu stredajšieho popoludnia. Postupne sa očakávajú búrky, dážď a predovšetkým silný nárazový vietor.

Máme za sebou pomerne príjemný jarný deň, ktorý priniesol na celé naše územie slnečné počasie a teploty, ktoré sa šplhali až nad hranicu +20 °C. Najvyššie sa teplota dostala v Hurbanove, kde sa ortuť vyšplhala na +21,2 °C.

Takéto idylické počasie však už nepanuje v Nemecku, či v Česku, kde počasie ovplyvňuje studený front. Tu sa vyskytlo aj niekoľko búrok, ale išlo o oveľa slabšie búrky, ktoré sa očakávajú zajtra.

Počasie sa zhorší popoludní

Studený front začne počasie na Slovensku čiastočne ovplyvňovať už od rána, kedy sa začne zväčšovať oblačnosť. Zrážky však dorazia až v priebehu popoludnia.

Prvé búrky a zrážky sa objavia okolo 15:00 na severozápadnom a západnom Slovensku. Búrky by mali byť sprevádzané predovšetkým zosilnením zrážok, no najnebezpečnejším sprievodným javom bude vietor.

Pozor na nárazový vietor

Vietor bude počas zajtrajšieho dňa najnebezpečnejším sprievodným javom. Silnieť by mal na čele studeného frontu a tak počítajte s tým, že práve vtedy by mal byť najnebezpečnejší.

Najsilnejšie poryvy vetra sa očakávajú na západnom Slovensku a predovšetkým na juhu Podunajskej nížiny, kde by poryvy vetra mohli prekračovať rýchlosť až 25 m/s.

Nárazy vetra môžu byť na čele frontu také silné, že môžu spôsobovať aj materiálne škody. Vietor by mal hneď za studeným frontom slabnúť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd