Počasie cez víkend: Sobota ešte chladná, nedeľa už slnečná a teplá

Peter Minárik

Počas víkendu nás čaká príjemná zmena počasia, ktorá bude mať dopad aj na vývoj počasia na začiatku týždňa. Môžeme povedať, že počas víkendu začne táto zmena, no v sobotu to ešte až tak nepocítime.

Počas piatka postupoval cez Slovensko studený front, ktorý na naše územie priniesol početné prehánky, dážď a aj búrky. Čo je však najpodstatnejšie, tak za týmto studeným frontom k nám prenikol chladnejší vzduch od severozápadu.

Tento chladný vzduch budeme pociťovať predovšetkým počas soboty, no v nedeľu nás už čaká zásadne iné počasie.

Sobota ešte chladná

V priebehu dnešného sviatočného dňa nás čaká prevažne premenlivá oblačnosť s možnými prehánkami, ktoré sa objavia predovšetkým na severovýchode nášho územia.

Maximálne denné teploty sa počas soboty dostanú ešte na pomerne nízke hodnoty. Teploty vystúpia len na +13 až +18 °C, čo je na súčasnú ročnú dobu málo a pod hranicou dlhodobého teplotného normálu.

Z alpskej oblasti sa bude nad Balkán presúvať tlaková výš, ktorá sa už v nedeľu dostane nad Čierne more, čím sa zmení charakter počasia na našom území, čo pocítime už na teplotách v nedeľu. Po zadnej strane tejto tlakovej výše totiž začne do našej oblasti prúdiť teplejší vzduch od juhu.

V nedeľu už nad +20 °C

Príliv teplého vzduchu pocítime na nedeľňajších teplotách, ktoré sa na našom území dostanú už na príjemných +17 až +23 °C.

Okrem vyšších teplôt, nás čaká aj menej oblačnosti. Na celom našom území zavládne prevažne jasné až polojasné počasie, a tak na pocit bude ešte o čosi teplejšie.

Nedeľa len započne blížiace sa príjemné obdobie. Na začiatku týždňa sa totiž teploty na našom území budú dostávať až nad hranicu +25 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd