Počasie opäť vystrája. Trápi vietor, no vyskytli sa aj búrky

Počasie opäť vystrája. Trápi vietor, no vyskytli sa aj búrky
Peter Minárik

Aj počas dnešného dňa pokračuje na našom území nepriaznivé počasie. Počasie prináša silný nárazový vietor, sneženie a dokonca sa aj vyskytlo niekoľko búrok.

Počasie aj v priebehu dnešného dňa komplikuje život na našom území. Na severe územia už od včerajšieho večera pomerne husto sneží.

Sneženie spôsobuje problémy v doprave a pre husté sneženie je niekoľko ciest ťažko prejazdných. Znížená rýchlosť je aj na diaľnici D1 v úseku Poprad-Važec na 80 km/h. Snehová pokrývka sa pri snežení vytvára v Liptovskom Mikuláši aj pod Tatrami.

Opäť fúka veľmi silný vietor, ktorý v nárazoch prekračuje rýchlosť 80 km/h. Vietor narobil niekoľko problémov. V Žiari nad Hronom napríklad strhol jednu strechu, ktorá následne spadla na autá. V Trstenej na Orave zasa strom vyvrátil pri kostole 100-ročnú lipu.

Vietor by mal na Slovensku postupne slabnúť, ale sneženie sa očakáva až do zajtrajšieho dňa.

Na našom území sa vyskytujú aj búrky. Tie dnes priniesli desiatky bleskov. Blýskalo sa na Orave, pri Trnave aj pri Banskej Bystrici.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd