Počasie sa opäť výrazne zhorší

Peter Minárik
Po peknom slnečnom pondelku sa nás opäť čakajú oblačné, upršané, ale po novom aj pomerne chladné dni.
Štart tohto týždňa bol na našom území príjemný. Prevládalo prevažne slnečné počasie a to na viacerých miestach. Postupne sa síce zatiahlo, ale zrážky sa nevyskytli. Pekné dni však už skončili a vrátia sa opäť premenlivé, upršané a tentokrát už aj pomerne chladné dni.
Cez naše územie totiž začne postupovať zvlnené frontálne rozhranie, ktoré postupne prinesie aj ochladenie.

V priebehu dnešného dňa bude na východe ešte spočiatku malá oblačnosť. Postupne sa však na viacerých miestach zatiahne a zavládne prevažne oblačné počasie s prehánkami alebo s občasným dažďom. Zrážky sa dnes vyskytnú najmä na západnom a strednom Slovensku. V priebehu večera budú zrážky ustávať, ale už v noci na stredu sa k nám nahrnú ďalšie.

Streda bude už zamračená na celom území a na mnohých miestach bude pršať. Najmä na strednom a východnom Slovensku sa môžu vyskytnúť aj búrky.

V priebehu štvrtka k nám dorazí ďalšia vlna zrážok a tentoraz by mali byť zrážky už oveľa intenzívnejšie. V niektorých lokalitách môže spadnúť podľa aktuálnych predpovedí aj okolo 20 mm zrážok. Súčasne dorazí citeľné ochladenie. Ochladiť by sa malo na +15 až +23°C.
Pred nami je tak hotové jesenné počasie.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd