Počasie sa začína meniť. Dnes na mnohých miestach mrholenie, dážď, ale aj sneženie

Dominik Cenkner

Pred nami je druhý pracovný deň v roku 2021, ktorý so sebou prinesie aj zmenu počasia. Tú sme pocítili už aj počas noci, kedy sa od juhozápadu začalo vyskytovať mrholenie, dážď, ale aj sneženie.

Práve sneženie v oblasti Zamaguria na východe, ale aj v centrálnej časti krajiny, môže spôsobovať aj v týchto chvíľach problémy na cestách. Vodiči nech preto jazdia ešte opatrnejšie, než sú zvyknutí.

Vráťme sa však späť k počasiu na dnešný deň, ktoré bude ovplyvňovať rozsiahla oblasť nízkeho tlaku vzduchu nad južnou Európou. V ňom sa osamostatní tlaková níž, ktorá sa presunie cez našu oblasť postupne nad južné Poľsko.

Dnes sa preto očakáva oblačné až zamračené počasie. Na mnohých miestach môže mrholiť, padať dážď či snežiť. Hranica sneženia sa najskôr bude pohybovať okolo 800-900 m, v Žilinskom kraji, na Spiši a miestami aj na Šariši však postupne klesne na hranicu cca 500 m.

Obyvatelia na západe si však zrážky neužijú, a to ani v podobe dažďa ani snehu. Zrážky nie sú úplne vylúčené, ale vyskytnú sa len ojedinele.

Maximálne denné teploty sa budú pohybovať v rozmedzí od +3 °C do +8 °C. Na severozápade, resp. v Žilinskom kraji, ale aj na Spiši okolo +1 °C.

Fúkať dnes bude len slabý vietor. Na západnom a na juhu stredného Slovenska sa však očakáva západný až severozápadný vietor do 6 m/s.

Od dnes sa teda začne počasie meniť. Už zajtra Traja králi prinesú na naše územie nástup studeného počasia a to nielen na niekoľko dní. Chladnejšie počasie by sa na našom území malo udržať dlhšie obdobie. Viac sa môžete dočítať v nasledujúcom článku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd