Početné búrky sa objavia aj dnes

Peter Minárik

Počas včerajšieho dňa počasie na našom území ovplyvnil rozpadajúci sa frontálny systém. Ten priniesol búrky najmä na západné Slovensko a dnes bude búrková aktivita pokračovať.

Včera do našej oblasti ešte prúdil teplý vzduch od juhu. Podvečer začal počasie ovplyvňovať studený front, ktorý sa rozpadal, no do teplého vzduchu priniesol vlhkosť, čo labilizovalo atmosféru, následkom čoho sa potom vyskytovali pomerne výrazné búrky.

Pozostatky tejto frontálnej vlny budú nad našim územím aj dnes. Teplého a vlhkého vzduchu bude dostatok a tak počas dňa očakávajte výrazný vývoj kopovitej oblačnosti z ktorej sa postupne vyformujú búrky. Tie môžu byť lokálne intenzívnejšie.

Búrky by však v porovnaní so včerajším dňom nemali byť také kompaktné. Budú sa vyskytovať vo forme početných búrkových jadier, ktoré sa môžu miestami zhlukovať do väčších celkov. 

Z toho pramenia aj dnešné nebezpečné sprievodné javy. Počítajte s lokálne výraznejšími zrážkami a v jadrách búrok aj s krúpami. Silný vietor sa vyskytne len v prípade ak vznikne supercela.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd