Pod snehom padajú stromy. Bez elektriny sa ocitlo 28-tisíc ľudí

Veronika Salayová

Dnešné počasie na východnom Slovensku od rána stihlo spôsobiť mnohé problémy najmä v doprave. Komplikácie kvôli počasiu však ani v poobedňajších hodinách nekončia. 

Husté sneženie robí mnohým vrásky na čele aj naďalej. Hasiči neúnavne odstraňujú následky počasia na cestách. Výjazdy majú najmä kvôli popadaným stromom.

Počasie dnes skomplikovalo život aj mnohým obyvateľom východného Slovenska, u ktorých nastal výpadok elektrickej energie.

Východoslovenská distribučná potvrdila, že dnes v súvislosti s počasím došlo k mnohým výpadkom v distribúcii elektriny vo viacerých lokalitách Prešovského a Košického kraja.

Vplyvom silného vetra, tvorby snehových jazykov a sneženia evidovali 75 poruchových udalostí a prerušenú distribúciou elektriny vo viac ako 28-tisíc odberných miest.

Prerušené dodávky sa týkali najmä obcí Kysak, Trebejov, Veľká Lodina, Rozhanovce, Beniakovce, Parchovany, Dvorianky, Trebišov, Humenné, Hažín nad Cirochou, Kamenica nad Cirochou, Modrá nad Cirochou, Belá nad Cirochou, Dlhé nad Cirochou, Snina, Komárov, Kurima, Kučín, Ďurďoš, Medzianky a Krompachy. 

Výpadok elektriny dokonca zapríčinil aj pád nafukovacej tenisovej haly v Humennom, nikto sa pri tom nezranil. 

Intenzita sneženia však už v týchto chvíľach klesá a snežiť bude už len v oblasti severu a východu východného Slovenska.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd