Popoludní je možnosť výskytu veľmi silných búrok

Popoludní je možnosť výskytu veľmi silných búrok
Peter Minárik

Dnešný deň prinesie na naše územie najskôr mimoriadne teplé počasie, no popoludní a v noci sa očakávajú búrky. Najintenzívnejšie však budú popoludní.

Pred studeným frontom, ktorý začína ovplyvňovať počasie v strednej Európy k nám dnes vyvrcholí prílev mimoriadne teplého vzduchu. Tento teplý vzduch prinesie teploty až na úrovni +30 °C. 

Vzduch sa tak bude labilizovať, čo môže byť šanca pre búrky. Tie sa začnú dnes popoludní tvoriť vo východnej polovici Maďarska a postupovať budú smerom k severovýchodu.

Podmienky sú vhodné na to, aby sa tvorili samostatné búrkové bunky, ktoré budú výrazné a môžu prerásť až do supercelárnych búrok. Veľmi vysoká pravdepodobnosť superciel je dnes na severovýchode Maďarska, no pohyblivá bunka môže doraziť aj nad naše územie. Najohrozenejšie sú okresy Trebišov, Michalovce, či Sobrance, kde sa pri takýchto podmienkach zvyčajne vyskytujú silné búrky.

Výskyt búrok počas dnešného dňa
Výskyt búrok počas dnešného dňa

Popoludní hrozia búrky výlučne na východe Slovenska, no v noci sa môžu vyskytnúť búrky aj na západe. Priniesť by ich tu mohol studený front. Viac o búrkach počas nasledujúcej noci a počas zajtrajšieho dňa sa dočítate TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd