Popoludní sa vyskytnú búrky

Peter Minárik

V noci na mnohých miestach nášho územia pršalo a zrážky aktuálne pomaly ustávajú. Neustanú však nadlho. Počas dňa zrážky opäť pribudnú a to najmä v podobe búrok.

Počasie v našej oblasti ovplyvňuje brázda nižšieho tlaku, ktorá už v noci priniesla na naše územie pomerne výdatné zrážky. Tých sa nezbavíme ani v priebehu dnešného dňa. 

Do našej oblasti totiž bude od východu prúdiť morský, teplý vzduch. Tento vzduch bude pomerne vlhký, a tak sa začnú tvoriť búrky. Kde presne sa dnešné búrky vyskytnú je pomerne ťažko definovať.

S búrkami však treba počítať na celom území a to najmä na východe a v južnej polovici Slovenska. Vytvárať by sa mali popoludní a zotrvať by mali až do večerných hodín.

Najvýraznejším nebezpečným sprievodným javom dnešných búrok bude najmä prívalový dážď. Riziko vetra a krupobitia je minimálne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd