Posledný deň v roku mrazy dosiahnú svoj vrchol. Podlezú aj -20°C

Peter Minárik
Do našej oblasti prúdi chladná vzduchová hmota od severu.Celodenné mrazy dosiahnú v priebehu zajtrajšieho dňa svoj vrchol. Bude skutočne veľmi chladno
Zatiaľ čo nad Francúzskom sa rozkladá stred tlakovej výše, tak v oblasti od východu Stredozemného mora sa až po Rusko rozkladá niekoľko tlakových níži. Od severu k nám tak pumpujú chladnú vzduchovú hmotu až z Arktídy. Prílev studeného vzduchu vyvrcholí do našej oblasti zajtra a mrazy dosiahnú svoj vrchol.

Nízke teploty
Vplyv na počasie však primárne má spomínaný výbežok vyššieho tlaku, ktorý k nám zasahuje z Francúzska. Na celom našom území zavládne dnes aj na Silvestra prevažne jasné až polojasné, maximálne polooblačné počasie. Teploty sa dnes dostanú na -4 až -10°C, na severe len na -8 až -12°C.

Noc na Silvestra bude mimoriadne chladná. Pri vyjasnení teplota poklesne na -11 až -17°C, v dolinách a v kotlinách na -17 až -23°C. Posledný deň v roku bude veľmi chladný. Teplomer ukáže len -5 až -11°C.

Na Nový rok sa začne oteplovať
Výbežok tlakovej výše sa podsunie pod naše územie a rozšíri sa do oblasti Balkánu. V našej oblasti sa tak zmení prúdenie a v teplom západnom prúdení sa mrazy zmiernia.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd