Povodne v Rusku si vyžiadali 14 obetí

Povodne v Rusku si vyžiadali 14 obetí
Irkutsk Peter Minárik

Povodňová voda zatopila najmenej 10.000 domov v Irkutskej oblasti ležiacej na juhu ruskej Sibíri. Informovali o tom v utorok mieste úrady, podľa ktorých v súčasnosti evidujú 14 mŕtvych a ďalších 13 nezvestných.

Podľa zdravotníkov so zraneniami hospitalizovali približne 200 ľudí. "Podľa predbežných správ nezomrelo žiadne dieťa," uviedla ruská tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa.

Východosibírsky región sužujú prívalové lejaky uplynulých niekoľko týždňov. Dážď rozvodnil rieky, ktoré spôsobili vážne záplavy.

Podľa vyhlásenia regionálnej vlády povodne zasiahli takmer 100 komunít. Do bezpečia museli evakuovať tisíce obyvateľov. Úrady vyzvali obyvateľstvo, aby počúvalo pokyny na evakuáciu.

 Postihnutú oblasť navštívil v sobotu aj ruský prezident Vladimir Putin, ktorý pricestoval do mesta Bratsk, keď sa vracal z návštevy Japonska, kde sa predtým zúčastnil na summite skupiny G20.

(zdroj: TASR)

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd