Požiare opäť naberajú na sile. A k tomu ďalšia hrozba

Požiare opäť naberajú na sile. A k tomu ďalšia hrozba
Austrália Veronika Salayová

Požiare sa vysokými teplotami v krajine opäť aktivizujú a postupne naberajú na sile. Austrália musí navyše čeliť aj ďalšiemu vážnemu problému. 

Vysoké teploty presahujúce +40 °C a silné vetry včera oživili lesné požiare v juhovýchodnej Austrálii. Dym pohltil hlavné mesto a prinútil uzavrieť letisko. 

Aj pre Sydney v týchto dňoch hrozí, že kvalita ovzdušia sa v dôsledku dymu z požiarov opäť výrazne zhorší. Teploty v týchto dňoch v metropole a jej okolí stúpnu na +41 °C.

Úrad pre meteorológiu varoval, že silné vetry predstavujú zvýšené nebezpečenstvo vzniku ďalších požiarov. V štáte Nový Južný Wales ich aktuálne horí okolo 90, vo Viktórii evidujú 17 požiarov. 

Austrália však musí čeliť ďalšej hrozbe, a tou sú mimoriadne jedovaté pavúky. Vo vlhkých lesných oblastiach vo východnej Austrálii vznikli ideálne podmienky pre ich rozmnožovanie.

Austrálsky park plazov so sídlom v Somersby v štáte Nový Južný Wales uviedol, že v posledných dňoch sa aktivita týchto jedovatých pavúkov zvýšila. Ide konkrétne o pavúky funnel, ktorých jed je mimoriadne nebezpečný pre človeka.

Odborníci varujú pred zvýšeným výskytom pavúkov, ktoré sa mohli premnožiť v domoch a opustených budovách. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd