Pracovný týždeň bude tropický, víkend studený

Peter Minárik

Zatiaľ čo počas pracovného týždňa sa budeme v práci potiť, tak cez voľný víkend budeme potrebovať pravdepodobne svetre a bundy. Pred víkendom sa totiž črtá výraznejšie ochladenie.

Tropický pracovný týždeň a studený víkend. Taká je vyhliadka na počasie, ktoré nás čaká v priebehu nasledujúcich dni. S príchodom víkendu sa totiž v našej oblasti črtá výraznejšie ochladenie.

Počas nasledujúceho pracovného týždňa by sme sa mali nachádzať pod vplyvom tlakovej výše, ktorá sa bude tiahnuť nad náš kontinent až z Atlantiku. Táto tlaková výš, prinesie prevažne jasné až polooblačné počasie. 

Postupne sa nad centrálnou Európou sformuje samostatný stred tlakovej výše, ktorá sa bude presúvať až nad východnú Európu a zhruba v polovici pracovného týždňa začne po jej zadnej strane do našej oblasti prenikať ešte teplejší vzduch.

Vďaka tomu budú až do štvrtka na našom území stúpať teploty. Vyvrcholiť by mali vo štvrtok na hodnotách +27 až +33 °C.

Zmena príde v piatok, kedy by cez naše územie mal postúpiť studený front a za ním k nám od severozápadu začne prenikať  studený vzduch.

 

Teploty by sa mali výrazne prepadnúť a to o viac než 10 °C. Ochladenie sa očakáva aj v noci, kedy teploty môžu v dolinách a v kotlinách klesať aj pod hranicu +5 °C.

Víkendové teploty by sa mali pohybovať na našom území prevažne pod hranicou +20 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd