Pred nami je chladný víkend. Trópy sa vrátia na začiatku týždňa

Peter Minárik
Včera sa na našom území výrazne ochladilo a v chladnejšom vzduchu zotrváme do konca tohto týždňa. Otepľovať sa začne na začiatku týždňa.

Po sérii búrlivých dní, kedy v blízkosti nášho územia dokonca zosadlo tornádo sa počasie upokojilo. V priebehu štvrtka totiž cez naše územie začal postupovať studený front, ktorý najmä na západné Slovensko priniesol intenzívnejšie búrky.

Studený front však prešiel celým našim územím a za ním sa do našej oblasti prepadol chladnejší vzduch od severozápadu, vďaka čomu bolo piatkové ráno veľmi studené. Chladné dni zotrvajú až do konca týždňa.

Víkend bude teplotne podpriemerný

Oblasť strednej Európy by sa v chladnejšom prúdení mala nachádzať až do konca týždňa. Najhoršie počasie sa očakáva v sobotu, kedy bude na našom území prevládať premenlivé počasie s prehánkami a s búrkami a to pri pomerne nízkych teplotách. 

Sobotňajšie teploty sa budú pohybovať od +18 do +24°C, čo sú teploty na súčasnú ročnú dobu o približne 2 až 8°C pod hranicou normálu.

 

Teplejšie by malo byť v nedeľu, kedy zrážok ubudne a teploty sa dostanú na +20 až +26°C.

Trópy sa vrátia na začiatku týždňa

V priebehu budúceho týždňa sa nad naše územie začne rozširovať výbežok vyššieho tlaku vzduchu, okolo ktorého začne do našej oblasti od západu prúdiť teplý vzduch. Súčasne sa na našom území aj vyčasí.

Už v pondelok sa denné teploty vyšplhajú na +23 až +28°C a v utorok môžu pokoriť tropickú hranicu +30°C. Zatiaľ čo víkend bude teplotne podpriemerný, tak budúci týždeň by mal byť na úrovni teplotného nadpriemeru.

 

V nasledujúcich dňoch by na našom území malo pokračovať veľmi teplé počasie. Trópy sa budú stupňovať. Aktuálne výstupy numerických modelov naznačujú, že v priebehu budúceho týždňa by sa teploty mohli dostať až cez hranicu +35°C. Vývoj počasia na ďalšie júlové dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd