Pred nami je ďalší nadpriemerne teplý týždeň. Prudko sa ochladí v závere

Veronika Sádovská

Do našej oblasti začína opäť prúdiť teplý vzduch, ktorý prinesie nadpriemerne vysoké teploty. Tie by mali gradovať v závere týždňa a následne by sa cez víkend malo prudko ochladiť.

Počasie na našom území bude aj nasledujúci týždeň ovplyvňovať tlaková výš. Okolo nej sa k nám bude dostávať teplejší vzduch. Ten bude prúdiť po jej zadnej strane. Pripravte sa tak na ďalšie septembrové slnečné lúče a teplé počasie.

Teplý vzduch spôsobí, že teploty budú na našom území vyššie ako je dlhodobý priemer aj o 5 až 8 °C. Najvyššie denné teploty môžu v strede týždňa atakovať aj hranicu +30°C.

Najväčšie teplotné odchýlky by mali byť počas dňa hlavne v stredu, štvrtok a piatok. Najteplejšie bude v južnej polovici územia. 

Zmena príde od západu už cez víkend. Začne k nám prenikať studený vzduch, ktorý prinesie výrazné ochladenie.

Teploty môžu tak klesnúť aj o 10°C, čo od 1500 metrov znamená, že klesne pod bod mrazu. Na hory môže táto zmena priniesť aj prvý snehový poprašok. Veľa snehu však u nás nenapadne.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd