Pred nami je premenlivé počasie s nevýraznými zrážkami

Peter Minárik
Nadchádzajúce dni bude síce na našom území pomerne dosť mrakov, ale výraznejšie zrážky nemožno očakávať. Teploty by sa mali udržovať pod hranicou +30°
Po premenlivom víkende, ktorý priniesol predovšetkým do oblastí severného Slovenska aj nejaké zrážky nás čaká nový týždeň, ktorý by mal byť opäť v premenlivom charaktere. Neočakáva sa tak ani stabilné slnečné počasie, ale ani oblačné počasie, ktoré by prinieslo výraznejšie zrážky.

Počas takmer celého budúceho týždňa by sa synoptická situácia nad Európou nemala výraznejšie meniť. Nad oblasťou Britských ostrovov by sa mal nachádzať stred tlakovej výše, ktorej výbežok by mal zasahovať až do našej oblasti. Zároveň však po okraji tejto tlakovej výše bude do našej oblasti prúdiť od severu relatívne chladnejší vzduch.

V pondelok a v utorok nás čaká na väčšine územia prevažne polooblačné až oblačné počasie. Menej oblačnosti môže byť v oblasti západného Slovenska. Naopak na severe a v horských oblastiach Slovenska by malo prevládať prevažne oblačné počasie s prehánkami.
Teploty sa počas dňa vyšplhajú na +21 až +27°C. Nočné teploty by sa mali pohybovať prevažne v intervale +14 až +7°C.

Podobné počasie s menej častými zrážkami zavládne od stredy. Nasledujúce dni teda nebudú bohaté ani na slnko, ale ani na zrážky.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd